Anekdotes en (sterke) verhalen

Visvergunning. Door mar Fred Klijndijk, lichting 67-5

Met een visvergunning naar de KW III

Kolonel bd Joop Chr. Schipper was decennia lang een markant persoon binnen het Wapen. Een ieder die met hem te maken heeft gehad, kan wel een bijzonder voorval vertellen.

Aan het eind van het jaar 1967 was kap Schipper op het Depot cdt van het A Instr Esk. Om het op wacht staande personeel toch maar vooral scherp te houden, vond hij het nodig om een soort "alertheidstest" uit te voeren. Hij vroeg zijn toenmalige buurman te proberen om zonder militair paspoort of ander geldig toegangsbewijs de KW III kazerne op te komen. Kap SchipperUitgerekend 's morgens rond half 8 als er voor de poort filevorming was van voertuigen, fietsers en voetgangers, lukte het de buurman om op de kazerne te komen en hij meldde zich zoals afgesproken op het kantoor bij buurman Schipper, dronk een kop koffie en ging weer naar huis.
De volgende morgen stond een furieuse kap Schipper voor de troep. Het gehele eskadron stond aangetreden, dus ook de mannen die de vorige dag op wacht hadden gestaan. Schipper stelde het wachtpersoneel bij voorbaat al de nodige disciplinaire maatregelen in het vooruitzicht want zijn buurman was de vorige dag probleemloos de kazerne op gekomen al zwaaiend met een ..........visvergunning!
Iedereen die Schipper heeft meegemaakt weet op welke bijzondere manier hij dit de troep mededeelde.



 

Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems